(Echt)scheiding

Een echtscheiding komt veelal onverwacht voor één der partijen. Ondersteuning door een eigen advocaat in dat proces is hoe dan ook van belang. Ook als men naar een mediator gaat. De emotie en verschil in kennis van zaken maakt dat men veelal niet tot eerlijke correcte afspraken komt in mediation. De mediator kijkt niet naar uw persoonlijke belang. Wat jullie aangeven op dat moment is bepalend voor de afspraken die op papier komen. Dit kan later heel vervelend uitpakken.   

Van belang is het besef dat er nog een heel leven volgt na de scheiding. De afspraken ten tijde van de scheiding moeten dan ook niet gemaakt worden uit schuldgevoel, of omdat de ander die wil scheiden maar moet boeten voor diens keuze. Op de lange termijn geeft dat alleen maar verliezers, zowel de ex partners zelf, als de evt.  kinderen worden daar ongelukkig van.

Advocaat Zoer heeft door haar ervaring en specialisatie op dit rechtsgebied de tools om u de weg te wijzen en te begeleiden naar een nieuwe toekomst, of u nu samen komt of alleen. Ook bij het behartigen van de belangen van één partij als advocaat is het namelijk van belang om voor ogen te houden dat de emoties op de korte termijn tot spijt kunnen leiden in de toekomst. Advocaat Zoer is daarin zeer realistisch en open naar u over en wijst u op eventuele andere opties om te bereiken wat u mogelijk eigenlijk echt wilt bereiken als einddoel. 

De website Verder-online.nl geeft veel correcte en praktische informatie over scheiden en alle bijkomende zaken.